Totaaloplossingen

Verlichting, verwarming, verluchting, multimedia, het is vandaag allemaal niet weg te denken uit een moderne woning. Al deze systemen worden bijna altijd afzonderlijk geïnstalleerd en bestuurd. Dankzij de opkomst van domitica komt daarin stilaan verandering. Dankzij domotica kunt u alle systemen binnen uw woning vanop een touchscreen bedienen en op elkaar afstemmen. De systemen staan dan niet langer naast elkaar, maar werken samen. Daarom biedt Lucine u een totaaloplossing aan dat zowel verlichting, verluchting, telefonie, multimedia als beveiliging kan omvatten. Hieronder vindt u wat meer uitleg over de verschillende mogelijkheden. Het is een keuzemenu waar u als klant uit kunt kiezen, want bij elke installatie houden wij uiteraard rekening met de wensen en mogelijkheden van de klant. Bovendien staat bij Lucine ook altijd het gebruiksgemak centraal. Domotica zoals wij het zien, moet u het leven vergemakkelijken.

Algemene elektriciteitswerken

Uiteraard vormen elektrische leidingen het basisbestanddeel van elke domoticainstallatie. Nieuwbouw of verbouwing: Lucine zorgt voor de plaatsing van de nodige leidingen. Maar ook een bestaande woning, waarin een traditionele elektrische installatie is geïnstalleerd, is de plaatsing van domotica mogelijk. Dit kan dankzij ….

Beveiliging en toegangscontrole

Er wordt gebeld aan de voordeur. Met enkele drukken op het touchscreen ziet u meteen wie er aan de voordeur staat, overdag en ’s nachts. U merkt ’s avonds een indringer die aan uw deur staat te morrelen? Met een druk op de paniektoets worden alle lichten in de woning ontstoken, het alarm geactiveerd en de alarmcentrale geactiveerd. Of u gaat een tijdje met vakantie? Dan kunt u uw ‘gedrag’ van de week voorafgaand aan uw vertrek laten opnemen door het domoticasysteem – het aan- en uitdoen van de lichten, het afspelen van de televisie, het aflaten van de rolluiken, … Wanneer u dan afwezig bent, simuleert de computer uw aanwezigheid door dezelfde acties uit te voeren. Op die manier worden mogelijke inbrekers om de tuin geleid. Dit zijn slechts drie voorbeelden die duidelijk aangeven op welke manier domotica de veiligheid in en rond uw woning kan verhogen. Maar veiligheid hoeft niet beperkt te blijven tot inbraakpreventie. Concreet kan een domoticasysteem op drie vlakken uw zekerheid verhogen: • Camerabewaking: het domoticasysteem kan geprogrammeerd worden om beelden in bepaalde situaties op te slaan. • Inbraakbeveiliging: het alarmsysteem wordt gestuurd via het domoticasysteem • Technische beveiliging, zoals bijvoorbeeld het melden van stroomonderbrekingen of bepaalde defecten. Opnieuw is de integratie van verschillende systemen de grote kracht van het domoticasysteem.

Verlichting

Zin in een gezellig avondje tv-kijken? Bij het aanzetten van uw televisietoestel past het domotica meteen ook de verlichting aan in het vertrek voor een optimale kijkervaring. Of wilt u genieten van een relaxerend bad? Door de lichten te activeren in de badkamer wordt meteen ook de kamertemperatuur op de juiste hoogte gebracht en wordt uw favoriete muziek afgespeeld… Sfeerverlichting is slechts één element van het verlichtingsconcept van een woning. Rationeel energieverbruik is er een ander. Zo kunt u in doorloopruimtes zoals de hal of de overloop de lichten laten sturen door bewegingsdetectors. Op die manier blijven lampen niet langer dan nodig branden. Via het domoticasysteem kunt bepalen hoe lang de verlichting moet blijven branden. Als u de woning verlaat, kan het systeem automatisch controleren of alle lampen zijn gedoofd. En als u gaat slapen, moet u maar op de allesuit-toets drukken om zeker te zijn dan u alle lichten heeft uit gedaan.

Multimedia

Voor velen onder ons is radio de soundtrack van hun leven. Dank zij het domoticasysteem kunt u met een druk op het touchscreen uw favoriete zender oproepen. De luidsprekers die discreet in de woning zijn geplaatst, zorgen ervoor dat u overal waar u wil naar de radio kunt luisteren. Heeft u liever zin om uw nieuwste cd te beluisteren? Of toch liever een willekeurige muziekselectie uit uw mp3-collectie? Ook hier volstaan enkele keuzes op uw touchscreen. ’s Avonds een filmpje meepikken? Zak weg in uw eigen zetel, de rolluiken worden gesloten en het licht gedoofd. Een wand schuift weg en uw flatscreen komt te voorschijn. Pik een film uit en geniet… het domoticasysteem zorgt voor de rest.

Klimaatregeling en verluchting

In de moderne woning is verluchting, net als centrale verwarming niet meer weg te denken. Door de warme zomers van de laatste jaren kiezen er ook steeds meer mensen voor de plaatsing van airconditioning in hun huis. Dankzij domotica kan dit alles geïntegreerd worden en bovendien afgestemd worden op uw gewoontes en op de andere systemen binnen uw woning. Zo kunnen ’s winters automatisch de rolluiken afgelaten worden eenmaal dat het donker wordt om zo de geproduceerde warmte nog beter binnen te houden. Doet u het licht aan in de badkamer dan gaat de afzuiging automatisch een stand gaan zodat de vochtige lucht meteen wordt afgevoerd. ’s Zomers gaan de rolluiken of zonnerwering zelfstandig reageren op de beweging van de zon rond uw huis.